Nieuws

 

 

  Terug

Aankondiging afsplitsing keurmerkactiviteiten Stichting mirro

De keurmerkactiviteiten van Stichting mirro worden afgesplitst naar een nieuwe stichting. Medio 2015 gaan deze activiteiten over naar de Stichting Kwaliteit in Basis GGZ (in oprichting). Door de afsplitsing krijgt het mirro-keurmerk een nieuwe naam: Keurmerk Basis GGZ. De mirro-screener en de online zelfhulp modules blijven bij Stichting mirro.

 
De afsplitsing verduidelijkt de positie van zowel het keurmerk als het andere aanbod van Stichting mirro. Een splitsing is in het belang van het onafhankelijke karakter van de keurmerkactiviteiten. De naam van het mirro-keurmerk wijzigt met de afsplitsing in: Keurmerk Basis GGZ. De normen van het keurmerk 2015 en het proces van toetsing en evaluatie wijzigen niet. De Stichting Kwaliteit in Basis GGZ gaat het keurmerk beheren. De mirro-screener en de zelfhulpwebsites blijven in beheer bij Stichting mirro.
 

Stichting Kwaliteit in Basis GGZ (KiBG) – kwaliteitsverbetering in de GGZ-keten

Stichting KiBG gaat bijdragen aan de kwaliteitsverbetering in de GGZ-keten door het ontwikkelen van kwaliteitskeurmerken en -criteria. Hierdoor wordt de transparantie van zorgkwaliteit in de GGZ-keten vergroot. De keurmerken en criteria fungeren als zichtbare kenmerken van kwaliteit. Ze hebben waarde als onder meer keuze-informatie voor consumenten, verwijsinformatie, zorginkoopinformatie en beleidsinformatie.
 
Bij het opstellen van de keurmerken en criteria staat een nauwe samenwerking met alle belanghebbenden in het zorgveld centraal. De stichting biedt een centraal platform voor de discussie over kwaliteit tussen zorgprofessionals, zorgbestuurders, patiëntvertegenwoordigers, zorgverzekeraars en experts. De stichting draag daarnaast bij aan het continu verbeteren van de zorg door data over zorgverlening te verzamelen, analyseren, verrijken en terug te brengen naar de zorgaanbieders.

 


Deel dit artikel

     

Volgend artikel

Online zelfhulp bij echtscheiding en overgang

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
Mail