Nieuws

 

 

  Terug

Alcohol en ouderen

Uit onlangs gepubliceerde cijfers van de GezondheidsenquĂȘte / Leefstijlmonitor van het CBS, het RIVM en het Trimbos-instituut blijkt dat de hoogopgeleide drinker (65+) het vaakst overmatig drinkt.

 

Het onderzoek

Uit het onderzoek kwam naar voren dat bijna 9 op de 10 hoogopgeleide 65-plussers aangeven wel eens alcohol te drinken. Onder hun laagopgeleide leeftijdsgenoten zijn dat er bijna 7 op de 10. Er blijkt echter nog veel onduidelijk over de aard en omvang van het alcoholgebruik onder ouderen. Daarom is het Trimbos-instituut onlangs gestart met onderzoek naar alcoholgebruik van 55-plussers. In dit onderzoek wordt gekeken naar de beweegredenen van ouderen om alcohol te drinken en de kenmerken van ouderen die veel alcohol drinken.
 

Alcoholenouderen.mirro.nl

Iedereen drinkt wel eens een glaasje. Overmatig drinken heeft gevolgen voor je gezondheid, zeker wanneer je wat ouder bent. De module alcoholenouderen.mirro.nl maakt 55-plussers bewust van hun alcoholgebruik en de voor- en nadelen daarvan. De module helpt je zelfstandig en anoniem inzicht te krijgen in je alcoholgebruik met tips, oefeningen en ervaringsverhalen van anderen. Wat brengt het je, en wat kost het je? Wat zijn je drinkgewoonten en hoe ga je om met sociale druk? De inhoud van de module is ontwikkeld door professionals die deskundig zijn op het gebied van alcohol en ouder worden. Bij het vormgeven van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, ACT (Acceptance and Commitment Therapy), cognitieve gedragstherapie, motiverende gespreksvoering en mindfulness.

 


Deel dit artikel

     

Volgend artikel

Landelijke campagne VWS moet taboe op depressie wegnemen

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
Mail