Nieuws

 

 

  Terug

‘Combinatie van werk en mantelzorg wordt lastiger’

De helft van de werkgevers verwacht dat de combinatie van werk en mantelzorg de komende jaren meer problemen gaat geven. Dit onder meer door de bezuinigingen op de zorg en de vergrijzing.

Het blijkt voor werkgeversorganisaties een behoorlijke uitdaging om werknemers ruimte te bieden voor zorg. “Nederland vergrijst en het kabinet verwacht met de in 2015 doorgevoerde hervorming van de zorg dat mensen meer voor elkaar gaan zorgen: de participatiesamenleving. Daarnaast zijn meer ouderen en vrouwen gaan werken – uitgerekend de groepen die het vaakst mantelzorg verlenen”, zo schrijft de Volkskrant.
 
Ook zouden veel mantelzorgende werknemers er vanaf zien om korter te gaan werken, met als gevolg dat dit ten koste gaat van hun vrije tijd en/of gezondheid. Ook blijkt het voor werknemers lastig om hun mantelzorgtaken bespreekbaar te maken bij hun baas. Stichting Werk en Mantelzorg heeft inmiddels aan driehonderd werkgevers het predicaat ‘mantelzorgvriendelijk’ uitgereikt. Het predicaat toont aan dat zij rekening houden met zorgende werknemers.
 
Ook opzoek naar tools om uw mantelzorgende medewerkers ondersteuning te bieden? De online zelfhulp module Mantelzorg is ontwikkeld voor mantelzorgers die zoeken naar de balans tussen ‘zorgen voor een ander’ en ‘zorgen voor jezelf’. De inhoud van deze module is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen.

 


Deel dit artikel

     

Volgend artikel

Hoe je als student hulp zoekt bij psychische klachten

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
Mail