Nieuws

 

 

  Terug

Gratis module voor internationale studenten: Get to grips with coronastress

In samenwerking met Avans, Hanzehogeschool en Buas heeft Stichting mirro onlangs met succes een subsidie verzoek ingediend bij ZonMW ter ondersteuning van internationale studenten tijdens de coronacrisis. Speciaal voor deze doelgroep hebben wij in mei de module “Get to grips with coronastress” gelanceerd.

Gratis gebruik voor onderwijsinstellingen

In de periode mei tot en met augustus 2020 kunnen alle onderwijsinstellingen in Nederland gratis gebruik maken van deze module. Voor reguliere studenten hebben wij eind maart de Nederlandstalige versie van deze module gelanceerd, die eveneens gratis beschikbaar is voor onderwijsinstellingen in deze periode.

De doelgroep

Internationale studenten hebben vaker te kampen met psychische klachten, waaronder angsten en eenzaamheid, missen vaker een behulpzaam netwerk en kennen niet altijd de wegen binnen het (GGZ) systeem van Nederland als Nederlandse studenten. Doordat zij de Nederlandse taal meestal niet machtig zijn is het tevens lastig om de juiste hulp te krijgen, wat de ervaren klachten kan verergeren. De coronacrisis heeft een negatieve impact op de ervaren psychische klachten door deze populatie.

De module “Get to grips with coronastress”

Deze module is speciaal gemaakt voor studenten die door de coronacrisis negatieve gevoelens ervaren en nu thuis moeten werken of studeren. Onderwerpen als het omgaan met negatief nieuws, het vinden van een dagstructuur, het omgaan met negatieve gevoelens, zoals piekeren, angst en slaapproblemen zijn zomaar wat onderwerpen die binnen de module worden uitgelicht. Via filmpjes, tests, tips en oefeningen leer je meer grip krijgen op je leven in tijden van crisis.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met Claudia Flens, claudia.flens@mirro.nl

 


Deel dit artikel

     

Volgend artikel

Hulp bij geldzorgen: tot 1 april GRATIS toegang

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
Mail