Nieuws

 

 

  Terug

Jouw Omgeving en Stichting mirro starten samenwerking 

Deze zomer sloegen Jouw Omgeving en Stichting mirro de handen ineen. Het online platform Jouw Omgeving, waar cliënten de regie kunnen nemen in hun eigen hulpverlening, is nu versterkt met 17 modules voor psychische klachten van Stichting mirro.

De modules kunnen worden ingezet bij diverse hulpvragen, zoals angstklachten, slaapproblemen, rouwverwerking, geldzorgen. Maar bijvoorbeeld ook voor hulp bij het omgaan met een chronische aandoening. Ook aan het netwerk van de cliënten is gedacht; zo is er bijvoorbeeld een module voor mantelzorgers om overbelasting tegen te gaan.

Psycho-educatie, oefeningen en ervaringsverhalen

De modules bestaan uit psycho-educatie, oefeningen, ervaringsverhalen, tests en tips. De content is samengesteld door zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen. “Bij het vormgeven van de inhoud van de modules is gebruik gemaakt van de inzichten uit onder andere de positieve psychologie, ACT (Acceptance en commitment therapy), cognitieve gedragstherapie en mindfulness. Deze vormen van therapie worden veel gebruikt door psychologen, coaches en praktijkondersteuners ggz bij het begeleiden van patiënten”, aldus Wouter Cammelbeeck, productmanager eHealth bij Stichting mirro.

Samen maken we Nederland mentaal fitter

Via de bibliotheek van Jouw Omgeving kunnen zorgorganisaties de modules beschikbaar stellen voor hun cliënten. Tom Nij Bijvank, algemeen directeur van Jouw Omgeving: “Met het aanbod van de kwalitatief sterke zelfhulpmodules van mirro binnen Jouw Omgeving zijn onze klanten weer beter in staat hun cliënten te helpen bij hun hulpvraag. Juist voor wijkteams en maatschappelijke organisaties die blended gaan werken is dit van grote meerwaarde. De verbreding van ons aanbod past bovendien in de onze aanpak: één gezin, één plan. Waarbij ook de ouders ondersteund worden.” Marjolein Ariaans, commercieel manager Stichting mirro: “Het sluit perfect aan bij onze maatschappelijke doelstelling dat onze 17 modules via het integrale zorgplatform Jouw Omgeving zowel cliënten als hun (zorg verlenende) netwerk kunnen ondersteunen. Samen maken we Nederland mentaal fitter!”

Over Jouw Omgeving

Jouw Omgeving is een online platform waarin cliënten de regie kunnen nemen in hun eigen hulpverlening. Jouw Omgeving wil laagdrempelige en efficiënte hulp bieden, inzicht geven en de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de cliënt en zijn omgeving vergroten.

 


Deel dit artikel

     

Volgend artikel

Gelukkige en gezonde werknemers: hoe krijg je dat voor elkaar?

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
Mail