Nieuws

 

 

  Terug

Landelijke campagne VWS moet taboe op depressie wegnemen

Minister Edith Schippers (VWS) startte op maandag 26 september een landelijke publiekscampagne om depressie bespreekbaar te maken en de kennis erover te vergroten.

 
Schippers: “We willen en moeten mensen met een depressie helpen. Maar veel mensen herkennen een depressie niet. Bij zichzelf niet en ook niet bij een ander. Over psychische problemen praten is voor veel mensen ook moeilijk. Terwijl dat cruciaal is. En het is vaak de eerste stap naar hulp.”
 

Doelgroep

De campagne die onder meer samen met de Mental Health Foundation is ontwikkeld, richt zich op het algemene publiek. Dit gebeurt door middel van landelijke tv-spotjes en acties op social media met de slogan ‘Herken de signalen en praat erover’. Daarnaast focust de campagne in het eerste jaar nadrukkelijk op jongeren (13-18 jaar) en jonge vrouwen (18-35 jaar). “De statistieken laten namelijk zien dat jongeren en (jonge) vrouwen tot de groepen behoren waarbij depressies veel vaker voor komen”, aldus het VWS. Op de website www.omgaanmetdepressie.nl kunnen mensen meer informatie over depressie en de campagne vinden. De campagne zal meerdere jaren duren.
 
Bron: rijksoverheid.nl

 


Deel dit artikel

     

Volgend artikel

NIEUW: het mirro eHealth platform

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
Mail