Nieuws

 

 

  Terug

Online zelfhulp bij echtscheiding en overgang

Stichting mirro breidt haar online zelfhulp uit met echtscheiding.mirro.nl en overgangsklachten.mirro.nl. Met de realisatie van nieuwe themasites wordt ingespeeld op de maatschappelijke vraag.

 

Echtscheiding.mirro.nl

Echtscheiding.mirro.nl is bedoeld voor mensen die een scheiding overwegen, gaan scheiden of gescheiden zijn, recent of langer geleden. De site biedt informatie over twijfels, emoties en stress en als je kinderen hebt, over kinderen en ouderschap. Er zijn ook tips en eenvoudige oefeningen te vinden. De inhoud van de sites is ontwikkeld in samenwerking met GGZ-professionals. Ook ervaringsdeskundigen spelen hierbij een belangrijke rol.
 

Maatschappelijke behoefte centraal

Inspiratie voor nieuwe themasites haalt Stichting mirro uit connecties met diverse zorgprofessionals, maar ook door te luisteren naar directe signalen uit de maatschappij. Zo is het idee voor echtscheiding.mirro.nl ontstaan. Over echtscheidingen is online vooral veel praktische informatie beschikbaar. Psychologische informatie, zoals ‘Wat doet het met je?’ en ‘Hoe verwerk je het?’ staat daarom centraal in deze themasite. Bovendien wordt relatietherapie sinds 2014 niet meer vergoed in de verzekerde zorg.
 

Overgangsklachten.mirro.nl

De andere nieuwe site is overgangsklachten.mirro.nl. Hiervoor ontstond het idee op de Libelle Zomerweek 2014, een evenement georganiseerd door Libelle. Stichting mirro stond hier met een informatiestand en sprak verschillende vrouwelijke bezoekers. Er was veel reactie op de themasite over slaapproblemen. Hierbij legden de vrouwen een link naar overgangsklachten. Over de lichamelijke klachten in deze fase is veel bekend, zoals de opvliegers en het nachtzweten. Over de psychische klachten, zoals stemmingswisselingen, concentratieproblemen en onzekerheid, is over het algemeen weinig bekend. Overgangsklachten.mirro.nl geeft tips en informatie over het psychische deel van de overgang: ‘Hoe blijf je in balans?’.

 


Deel dit artikel

     

Volgend artikel

PsyGro over mirro en het gat tussen huisarts en psychiatrie

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
Mail