Nieuws

 

 

  Terug

Onlinehulpstempel voor rouwverwerking.mirro.nl

Rouwverwerking.mirro.nl is één van de acht internetprogramma’s die het Onlinehulpstempel toegekend heeft gekregen: een keurmerk dat consumenten en hulpverleners duidelijkheid biedt over de kwaliteit van online hulpprogramma’s op het gebied van de geestelijke gezondheid.

 

Het Onlinehulpstempel

Het Onlinehulpstempel is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van VWS door het Trimbos-instituut in samenwerking met GGZ-professionals en e-health experts. Effectieve online zelfhulp- of behandelprogramma’s kunnen mensen met psychische of verslavingsproblemen helpen. Deze programma’s zijn in vele soorten en maten te vinden op internet. Het is voor mensen daarom moeilijk te beoordelen welk programma deugt en welke niet. Maar ook huisartsen en praktijkondersteuners GGZ hebben behoefte aan inzicht in de kwaliteit van e-health programma’s.
 

Experts en gebruikers bepalen kwaliteit

Het Onlinehulpstempel beoordeelt de kwaliteit van e-health programma’s aan de hand van vier criteria: effectiviteit, transparantie, gebruikersvriendelijkheid en techniek en veiligheid. Allereerst gebeurt dat door onafhankelijke experts uit het veld van de geestelijke gezondheid. Daarna kunnen gebruikers een rapportcijfer aan het programma geven en hun ervaringen delen. Het expertoordeel en de gebruikerservaringen geven een betrouwbaar beeld van de kwaliteit van een online programma. Dat is behulpzaam voor mensen die zelf willen werken aan hun psychische problematiek én voor professionals/hulpverleners die willen doorverwijzen naar online hulpverlening.

 


Deel dit artikel

     

Volgend artikel

Geslaagde Dag van de Eerste Lijn

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
Mail