Nieuws

 

 

  Terug

Stichting mirro en de AVG

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vervangt per 25 mei 2018 de huidige privacywetgeving, waarmee in de hele Europese Unie dezelfde privacywetgeving zal gelden. Stichting mirro doet er al alles aan om de privacy en veiligheid van haar klanten en eindgebruikers zo goed mogelijk te beschermen. Zo is Stichting mirro in april 2018 weer met succes gehercertificeerd voor de NEN 7510. Iets waar we niet alleen trots op zijn, maar we vinden privacy en gegevensbescherming – zeker binnen onze sector – ontzettend belangrijk.

Wat verandert er vanaf 25 mei 2018?

Stichting mirro moet volgens de nieuwe wetgeving een verwerkingsregister bijhouden. In dit register leggen we vast welke gegevens wij opslaan, waarom wij deze opslaan en hoe lang wij deze gegevens bewaren. Ook wordt er in het register vastgelegd met wie gegevens worden gedeeld. Verder staat in het verwerkingsregister beschreven welke organisatorische en technische maatregelen Stichting mirro heeft genomen om deze gegevens te beschermen.
 

Verwerkersovereenkomst

Ten aanzien van verwerken van gegevens gaat het volgende veranderen: wanneer er gegevens worden gedeeld en verwerkt, is per 25 mei 2018 een verwerkersovereenkomst noodzakelijk ter vervanging van de huidige bewerkersovereenkomst. Stichting mirro maakt hierbij gebruik van een model Verwerkersovereenkomst van de Brancheorganisaties Zorg (BOZ), waar ook GGZ Nederland onder valt. Medio mei 2018 versturen wij de definitieve verwerkersovereenkomst aan de betreffende klanten van Stichting mirro.
 

Nieuw gegevensbeschermingsbeleid

Met de komst van de nieuwe wetgeving veranderen er ook een aantal zaken voor de eindgebruiker van de mirro-producten. Er is een nieuw gegevensbeschermingsbeleid opgesteld, waar in duidelijke en begrijpelijke taal staat beschreven wat Stichting mirro doet met de data, hoe data wordt verwerkt en bewaard en welke rechten en plichten de eindgebruiker heeft.
 

Een continu proces

Privacy en het veilig kunnen gebruiken van de mirro-producten producten is iets waar wij continu hard aan werken. Stichting mirro houdt bij de ontwikkeling en de verwerking van gegevens altijd rekening met de noodzakelijke beveiliging en zal in geen enkel geval meer gegevens opslaan dan noodzakelijk zijn.

 


Deel dit artikel

     

Volgend artikel

Laagdrempelige online zelfhulp voor uw studenten

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
Mail