Nieuws

 

 

  Terug

Stichting mirro lanceert zelfhulpwebsite voor jongeren met somberheidsklachten

Last van een dip? Depri.mirro.nl geeft je informatie, tips en simpele oefeningen om zelf je sombere bui aan te pakken. In Nederland heeft één op de vijf jongeren weleens last van een dip. Sharon, Thomas en Fleur vertellen in de online training over hun ervaring.

 
Een dip ligt misschien wel sneller op de loer dan je zou denken. Het checken van Facebook kan je al somber maken, zo vonden Amerikaanse wetenschappers (bron: nu.nl). Je ziet daar bijna alleen leuke dingen voorbij komen. Daar kan je jaloers van worden en dat kan weer leiden tot een dip.
 

Speciaal voor jongeren

Depri.mirro.nl is er voor iedereen tussen 16 en 24 jaar. Een lichte dip is heel normaal. Je dip kan allerlei redenen hebben. Dit is bij iedereen anders. Zo gaan somberheid en angst bijvoorbeeld vaak samen. Of misschien denk je heel veel na. Dan kunnen de oefeningen om je gedachten onder controle te krijgen je helpen. Sporten en gezond eten zijn misschien wel belangrijker dan je zou denken. Als je lichamelijk fit bent, kun je ook geestelijk meer aan. Hoe zit het bij jou?
 

Deal met je dip!

Wil je graag weten hoe jij jouw dip het beste kunt aanpakken? Doe de test op de homepage en ga direct aan de slag met de onderwerpen van de training die voor jou boeiend zijn. Of je kiest gewoon zelf de onderwerpen uit waarmee je graag aan de slag wil.
 

Grip op je Dip

De training is gebaseerd op de online cursus Grip op je Dip. Op Gripopjedip.nl kan je onder begeleiding je somberheidsklachten aanpakken, gratis en anoniem. Deze interventie is bewezen effectief. Om meer jongeren te kunnen bereiken en de drempel tot het volgen van een programma te verlagen, heeft Stichting mirro in samenwerking met Grip op je Dip de (onbegeleide) training op depri.mirro.nl ontwikkeld.

 


Deel dit artikel

     

Volgend artikel

Aankondiging afsplitsing keurmerkactiviteiten Stichting mirro

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
Mail