Nieuws

 

 

  Terug

Stichting mirro wint Nationale Zorg Jaarprijs

Stichting mirro heeft de Nationale Zorg Jaarprijs 2012 voor meest vernieuwende samenwerking gewonnen. Een mooie erkenning voor het belang van dit initiatief en een extra aanmoediging voor de initiatiefnemers om vol door te gaan op de ingeslagen weg.

 
De prijs voor meest vernieuwende samenwerking geeft aandacht aan onconventionele en verrassende oplossingen voor bestaande uitdagingen binnen de gezondheidszorg. Drie initiatieven (naast mirro: Stichting Esperanz en het Topcare Initiatief) waren genomineerd door de vakjury. Tijdens het Nationale Zorg Jaarprijs gala op donderdag 20 september werd de winnaar bekend gemaakt. Bekijk ook de video van de uitreiking.
 

Juryrapport uit lof voor andere manier van denken

Uit het juryrapport: ‘Het bijzondere aan de samenwerking binnen Stichting mirro is dat het een aanpak heeft ontwikkeld voor de gehele GGZ-sector. De betrokken GGZ-aanbieders Parnassia Bavo Groep, GGZ InGeest, AZmn en GGZ Drenthe, realiseren zich dat vergroting van hun tweedelijns activiteiten geen duurzaam model is voor de GGZ in Nederland. Met Stichting mirro hebben zij een antwoord geformuleerd voor de politiek waarbij bekostiging van de basis GGZ kan worden bestendigd. Achmea als zorgverzekeraar heeft hier de bedoelde regierol adequaat opgepakt en samen met het veld deze oplossing tot stand gebracht.’
 
De vakjury gaf aan dat het wel zaak is nu te komen tot een snelle en succesvolle implementatie. ‘Stichting mirro bevindt zich nog in een beginfase; de integratie in de eerste lijn nog moet plaatsvinden. De prijs is evenwel zeer verdiend door de andere manier van denken en de potentiële grote impact op de betaalbaarheid en toegankelijkheid van de GGZ-sector.’
 

Prijs als extra stimulans: waarmaken

Stichting mirro ziet de prijs ook als extra stimulans om de komende periode de implementatie voortvarend op te pakken: waarmaken is nu het devies. En dat gaan we ook doen: dit najaar gaan de eerste vier themawebsites ‘live’ en per januari 2013 gaan de eerste professionals werken met de protocollen voor screening en behandeling.
 

Meer informatie

Meer informatie over Stichting mirro vindt u op deze website. Meer weten over de Nationale Zorg Jaarprijs? Ga naar www.nationalezorgjaarprijs.nl.

 


Deel dit artikel

     

Volgend artikel

De Volkskrant over mirro: betrokkenheid zorgveld niet belicht

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
Mail