Nieuws

 

 

  Terug

Systeemkoppeling beslisondersteuner mentale zorg en EPD Extenzo

Op 12 mei 2016 is de eerste systeemkoppeling met de beslisondersteuner mentale zorg gerealiseerd. Het instrument is nu gekoppeld met het EPD Extenzo (Datamedicare).

 

Primeur

Stichting 1np is hiermee de eerste organisatie die door middel van een systeemkoppeling werkt met de beslisondersteuner mentale zorg. Werkt u met Extenzo, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een systeemkoppeling voor uw EPD, HIS, KIS of portal? Neem dan contact op met Rutger Hopster, Adviseur ICT/Security Officer, e-mail: rutger.hopster@mirro.nl.
 

Voordelen systeemkoppeling beslisondersteuner mentale zorg

Snel, efficiënt en kostenbesparend; dat zijn kort samengevat de voordelen van een systeemkoppeling. Apart inloggen op de beslisondersteuner is niet nodig: u werkt vanuit één systeem (single sign-on). Dit betekent ook dat de cliëntgegevens automatisch uit uw bronsysteem worden opgehaald. Indien gewenst stuurt het systeem nieuwe cliënten een uitnodiging voor de vragenlijst toe. Heeft de cliënt de vragenlijst ingevuld? Dan geeft het systeem de behandelaar een melding dat de klinische blik toegevoegd kan worden. Na het toevoegen van de klinische blik, wordt de rapportage automatisch geüpload in het betreffende dossier. Indien gewenst verwijdert het systeem de niet meer relevante uitnodigingen voor de vragenlijst. Kortom: een systeemkoppeling met de beslisondersteuner zorgt voor een nagenoeg volledig geautomatiseerde werking van het instrument!
 

Over de beslisondersteuner mentale zorg

De beslisondersteuner mentale zorg biedt ondersteuning bij verwijzing naar mentale zorg. Het instrument ondersteunt de klinische blik van de huisarts, de POH-GGZ en de GGZ-aanbieder. Maar het instrument kan ook worden ingezet door andere zorgprofessionals, bijvoorbeeld binnen de gemeente of bedrijfszorg. De cliënt doorloopt een slimme vragenlijst; zelfstandig of samen met de professional. U krijgt een overzichtelijke rapportage met alle gegevens, subscores en het advies voor vervolgzorg. Efficient, gestructureerd en afgestemd op het landelijke verwijsmodel. De uiteindelijke verwijzing bepaalt u natuurlijk zelf met uw klinische blik.

 


Deel dit artikel

     

Volgend artikel

Online zelfhulp Stichting mirro populair in de huisartspraktijk

Meer weten over onze eHealth producten?

Vraag het Claudia of Wouter! Telefonisch bereikbaar op 085 489 89 99

> Stel je vraag

Stichting mirro

Adres
Grebbeberglaan 15 3527 VX Utrecht
Telefoon
Mail