Op dit moment bieden wij een training aan voor huisartsen en POH-GGZ die zich willen oriënteren op de vele mogelijkheden die e-Mental Health kan bieden. De training geeft praktische handvatten voor de implementatie.
In de afgelopen jaren is er een breed aanbod van e-Mental Health toepassingen ontstaan. Ook in de huisartsenpraktijk is e-Mental Health met een opmars bezig. Hiermee van start gaan is niet gemakkelijk. Welke aanbieder van e-Mental Health is het meest geschikt voor mijn patiëntenpopulatie? Hoe implementeer ik e-Mental Health in mijn praktijk? Bij welke patiënt zet ik e-Mental Health in en bij welke niet? En wat zijn de vergoedingen vanuit de verzekeraar voor het inzetten van e-Mental Health?
In het eerste deel van de training wordt uitgelegd wat er onder eHealth en e-Mental Health wordt verstaan. Er wordt ingegaan op de huidige wetenschappelijke stand van zaken rondom e-Mental Health. Stil wordt gestaan bij de voordelen, beperkingen, voorwaarden en de effectiviteit ervan. Ook worden de belangrijkste kwaliteitsinitiatieven besproken. De aanbieders van e-Mental Health worden uitgelicht en daarbij uitgediept in welke mate het aanbod aansluit bij de huisartsenzorg.
Het tweede deel van de training zal een praktische gids voor u als huisarts of POH-GGZ zijn. Op basis waarvan maak ik een keuze uit het grote aanbod van e-Mental Health toepassingen? Welke vragen dien ik mijzelf te stellen bij het kiezen van een pakket? En als ik een pakket heb gekocht, wat is dan een effectieve wijze om het te implementeren in de praktijk? Tenslotte zal de financiering en stimulering van e-Mental Health worden toegelicht. In welke mate stimuleert de overheid het gebruik en in hoeverre vergoeden verzekeraars het gebruik van e-Mental Health? De training is vormgegeven aan de hand van de leercirkel van Kolb.