Nieuws

 

 

Terug  Terug

Technologiegebruik heeft invloed op werkstress

Technologie en werkstress, met een foto van een persoon die de vingers over de slapen wrijft

In de Week van de Werkstress besteden we aandacht aan werkgerelateerd verzuim, stress op de werkvloer en burn-outklachten. In dit artikel hebben we het over de samenhang tussen technologiegebruik en werkstress, volgens cijfers van TNO en CBS.

Computer en smartphonegebruik

Bijna de helft van de werknemers staat bijna nooit ‘uit’. Zij zijn vrijwel altijd buiten werktijd bereikbaar. Maar liefst 60% van de werknemers maakt (bijna) altijd gebruik van een computer of smartphone voor communicatie en 28% ervaart informatie-overload: er komt zoveel informatie binnen dat het hen niet lukt om dit te verwerken.

Van die 60% die vaak een computer of smartphone gebruikt, geeft 45% aan dat het werkgerelateerde verzuim door werkstress komt. Bij de werknemers die af en toe hun smartphone gebruiken, is dat slechts 22%.

technologiegebruik heeft invloed op werkstress

Tijd voor een digitale detox

Als we naar bovenstaande cijfers kijken dan is het hoog tijd voor een digitale detox. Natuurlijk kunnen werknemers er niet altijd omheen: computers en smartphones spelen nou eenmaal een grote rol bij veel beroepen. Voor sommige beroepen is het zelfs onmisbaar.

Dat wil echter nog niet zeggen dat een digitale detox onmogelijk is. Simpelweg minderen met (overmatig) smartphonegebruik kan al positieve effecten teweegbrengen.

Onze module ‘Je smartphone de baas’ biedt uitkomst: online en anoniem. Neem contact met ons op voor een offerte: Werkgevers / Onderwijs.

 


Deel dit artikel


Volgend artikel

6 tips voor stress bij studenten

Jouw organisatie ook mentaal fitter maken? Neem contact met ons op:

Stichting mirro

Adres
Leidseveer 2-10
3511 SB Utrecht
Telefoon
Mail